نقش سلول نورون neuron
ظرف اندیشه و تفکر و مغز ما نهایت و اندازه ای ندارد بی نهایت توسعه دارد اما تا زمانی که چون چشمه جوشان خروشان باشد و الا چون آب راکد فاسد و تباه میشود هر چه بیشتر تفکر کنید و فعالیت مغزی بیشتر داشته باشید نشاط و شادابی مغز بیشتر و بیشتر میشود توسعه و ظرفیتش افزایش مییابد هر گونه حرکت از مجهول به معلوم سلولها را پویا میکند.
مغز انسان با وزن حدود 1300گرم حاوی میلیاردها میلیارد سلول نورون Neuron است که این سلول به نوبه خود صدها اجزاء دیگر دارد که مهترین آنها جسم سلولی ، دندریت ها و آکسون است ؛ آکسونها نقش انتقال اطلاعات را به نورونهای دیگر دارند و در واقع واسطه بین نورونها هستند. که پیامهای عصبی شیمیایی را به درندریتهای نورون انتقال میدهند و درندیتها آنرا به پیام الکتریکی تبدیل میکنند.
هنگام تولد هر سلول مغز بیش از ۲۵ هزار نقطه ارتباطی دارد. اما تا سه سالگی این تعداد به ۱۵ هزار نقطه كاهش مییابد.این نقاط ارتباطی بدان جهت از بین میروند كه از آنها استفاده نشده است.
ساختار ساده یک سلول نورون
هر چه بیشتر کار فکری کنیم مطالعه کنیم مغز و حافظه را با تمرین و ممارست مجبور به حرکت و پویایی و فعالیت کنیم مغز به صورت خودکار تعداد بیشتری از سلولهای نورون را برای فعالیت آماده میکند بنابراین از این تعداد بی نهایت سلولهای نورون که در مغز هر فرد قرار دارد تعداد قابل ملاحظه ای غیر فعال است البته هر چند عوامل ژنتیکی در افراد مختلف غیر قابل انکار است لذا گاهی افرادی میبینیم که فعالیت مغزی بهتری دارند و از بهره هوشی و استعداد بالاتری برخوردارند و افرادی فعالیت مغزی کمتری دارند اما اینگونه نیست که قابلیت پرورش و توانمندی و بالندگی نداشته باشند چه بسا افراد کند ذهنی که با تلاش بیشتر و با عزم و اراده این محاسبات را کلا در هم میشکنند و به قله های موفقیت دست می یابند و چه بسا افراد بسیار باهوش و استعداد که یا از استعداد خود استفاده نکردند و یا به خود مغرور شدند.
یکی از فواید تمرینهای ویژه تندخوانی PH.R این است که سلولهای نورون را با برنامه دقیق به کار میگیرد و هر روز تعداد بیشتری از این سلولها را فعال و پویا میکند این فرایند باعث ارتباط بیشتر آکسونها با مرکز نورون میگردد و نقاط اتصال فوق العاده افزایش مییابد این تمرینها حتی در میانسالان و کهنسالان نیز یقینا میتواند مفید واقع شود شاهد این مطلب ادعای پرفسور روت بود که به واقعیت پیوست تا كنون تصور میشد كه افزایش سن موجب كم شدن تعداد سلولهای مغزی میشود.
اما تحقیقات جدید پرفسور روت نشان میدهند كه این فرضیه اشتباه است
سید جواد سبزپوش